Nyheter

Omvandlar bostadsrätter efter svalt intresse

Wallenstams projekt Orangeriet i Solberga i Stockholm. Bild: Wallenstam

Wallenstam omvandlar den första etappen av bostadsrättsprojektet Orangeriet i Solberga med 90 lägenheter till hyresrätter.

Anledningen är det osäkra läget på bostadsrättsmarknaden i Stockholm.

Samtidigt som intresset för nyproducerade bostadsrätter börjar svalna är efterfrågan på hyresrätter fortsatt stigande. Wallenstam väljer därför att omvandla ett pågående projekt från planerade bostadsrätter till hyresrätter.

De aktuella lägenheterna i Solberga i södra Stockholm är under byggnation och beräknas vara klara för inflyttning till våren 2018.

– Vi upplever att marknadsläget på bostadsrättsmarknaden i Stockholm just nu är lite osäkert. Vi väljer därför att göra om första etappen av Orangeriet till hyresrätter efter att ha gjort ett marknadstest av projektet där vi noterar att bostadsrättsmarknaden har svalnat av. Tack vare vår kostnadseffektiva nyproduktion och vår finansiella styrka kan bostadsrättsproduktioner ställas om till hyresrätter och bidra positivt till resultatet, säger Hans Wallenstam, VD Wallenstam AB, i ett pressmeddelande.

Enligt Wallenstam är behovet av hyresrätter i Stockholm enormt.

– Det står cirka 590 000 personer i kö hos Stockholms Bostadsförmedling och cirka 30 000 personer i Wallenstams kö för nyproducerade hyresrätter i Stockholm och Uppsala, säger vice VD Mathias Aronsson, regionchef Stockholm.

Orangeriet har ritats av Wingårdh Arkitektkontor med fasader i cederträ och lägenheter i storlekarna 1- 3 rum och kök. Inflyttning för de 90 lägenheterna beräknas starta i februari 2018.

Totalt sett bygger Wallenstam 318 nya lägenheter i Solberga. I slutet av 2015 påbörjades 148 hyreslägenheter som nu är under inflyttning och under 2016 startades byggnationen av Orangeriets 170 bostadsrättslägenheter, varav 90 nu blir hyresrätter.