Nyheter

Öresunds högsta kontorsbyggnad

The Point med sina 110 meter blir Malmös nya landmärke. Byggnaden, som Annehem bygger i Hyllie, kommer erbjuda några av Sveriges mest spektakulära kontorslokaler. COWI har fått i uppdrag att byggnadskonstruera och BREEAM-certifiera The Point.

Byggnaden blir Öresundsregionens högsta kontorsbyggnad och ingår i Point Hyllie – ett av de mest spektakulära projekten i Skåneregionen och som är utgångspunkten i Malmös nya stadsdel Hyllie. De två första etapperna, som båda innehåller kontor, butiker och restauranger, är färdigställda och nu pågår uppförandet av den tredje etappen med hotell.

Den fjärde och sista etappen består av det högsta huset inom Point Hyllie. The Point består av 28 våningsplan fördelade på 25 000 kvm2. Inflyttning beräknas ske 2017.

COWI har fått förtroendet att genomföra byggkonstruktion och BREEAM-certifiering av byggnaden. Att bygga på höjden med hållbara förutsättningar innebär en del utmaningar – det gäller att hitta en optimal konstruktiv lösning gällande yteffektivitet och produktionsekonomi. Dessutom innebär närheten till Citytunneln stora utmaningar kring grundläggningen.

Arkitekt för The Point är Krook & Tjäder.