Nyheter

Oscar Properties säljer 50 procent av Helix

Helix är det andra av de två Norra Tornen i Stockholm. Det ska stå klart under 2020. Foto: Susanne Bengtsson

 Oscar Properties ingår överlåtelseavtal med Fastpartner AB och Slättö VII om bostadsprojekt Helix, ett av Norra Tornen. Bostadsutvecklaren säljer 50 procent av aktierna i Torsplan Holding AB.

”Bolagets kapitalstruktur förstärks i ett slag i och med avyttringen”, säger Oscar Engelbert, VD på Oscar Properties.

Oscar Properties har ingått ett överlåtelseavtal med Fastpartner AB och Slättö VII om att sälja 50 procent av aktierna i Torsplan Holding AB, dvs indirekt i projekt Helix, till Slättö Fastpartner II AB.

– Först och främst är det ju en återgång till vår ursprungliga strategi, dvs att fördela riskerna klokare vid större bostadsutvecklingsprojekt, men man ska inte heller undervärdera värdet i att bolagets kapitalstruktur i ett slag förstärks i och med avyttringen, säger Oscar Engelbert, VD på Oscar Properties, i ett pressmeddelande.

Helix är den andra etappen av Norra tornen i nordvästra delen av Vasastan, Stockholm. Produktionen är pågående och omfattar 138 lägenheter fördelade över drygt 12 000 BOA. Helix förväntas färdigställas under 2020.

– Projektet Helix blir ett landmärke i Stockholm och därtill fördjupar vi vårt existerande samarbete inom bostadsutveckling med Slättö. Vi ser även fram emot att jobba tillsamman med Oscar Properties i detta spännande bostadsprojekt, säger Sven-Olof Johansson, VD på Fastpartner, i pressmeddelandet.

Försäljningspriset uppgår till 100 MSEK och den positiva resultateffekten kommer att redovisas i samband med Q3-rapporteringen den 7 november 2019.