Nyheter

Oscar Properties vd anmäld för bokföringsbrott

Ekobrottsmyndigheten (EBM) har valt att gå vidare med ett ärende avseende försenade årsredovisningar i bland annat i Oscar Engelberts eget ägarbolag, Parkgate.

Det rapporterar Svenska Dagbladet.

Oscar Properties grundare och vd Oscar Engelbert har anmälts för misstänkt bokföringsbrott – och en av revisorerna har anmälts till Revisorsinspektionen, enligt SvD.

Anmälan rör att det förekommit försenade årsredovisningar, uteblivna avgifter och revisorsanmärkningar. Flera år i rad har Engelbert misslyckats med att få årsredovisningen i sitt ägarbolag, Parkgate, som ingått i Oscar Properties-koncernen, färdigställd i tid. SvD rapporterar att EBM inte ser det ”som ringa brott om förseningen är lång eller repetitiv”.   

”I yttersta fall – om inte misstankarna skrivs av – kan Oscar Engelbert riskera åtal och även vd-posten i Oscar Properties. Enligt Stockholmsbörsens regelverk bör en ledande befattningshavare ha en bakgrund som inte skadar förtroendet för bolaget eller förtroendet för börsen”, skriver tidningen.

”Jag tycker det är viktigt att skilja på mitt privatägda bolag som detta gäller och börsbolaget. Det är tråkigt när vi misslyckas med att göra rätt. Men vi lär oss hela tiden och det är en prioriterad fråga och vi har stärkt upp våra rutiner”, säger Oscar Engelbert till tidningen.

Under måndagen meddelande även Oscar Properties i ett pressmeddelande att finanschefen Navid Rostam slutar som finanschef och lämnar bolaget på egen begäran.

Till tillförordnad finanschef har Ola Nilsson utsetts. Ola Nilsson har enligt pressmeddelandet haft liknande positioner på Telenor Sweden, Dell Nordics och MTRS.

Nyhetsbyrån Direkt/Byggvärlden