Nyheter

Östersund får <br></br> 500 nya lägenheter

Behovet av nya bostäder är stort i Östersund. Inom de närmaste fem åren planerar allmännyttiga Östersundsbostäder att bygga 500 lägenheter.

— Det är bostadsbrist men det är samtidigt tufft att bygga hyresrätter och få ekonomin att gå ihop. Därför vill vi satsa på attraktiva lägen, säger Bengt Rådman, Östersundsbostäders vd, till Länstidningen Östersund.

Utöver ett antal nya fastigheter som planeras under de kommande åren växer Östersund därtill på höjden. I bostadsområdet Marielund byggs just nu nya bostäder ovanpå befintliga fastigheter, 64 lägenheter som ska vara klara för inflyttning i början av 2010.

I närheten planeras dessutom ett höghus med 15 våningar, som dock överklagats ända upp i regeringsrätten. Men flera detaljplaner för framtida bostadsbyggen är på väg, bland annat är en plan gällande 200 lägenheter vid området Remonthagen ute på samråd.

— Där har vi krav på oss att det ska bli något alldeles extra. Enligt kommunfullmäktige måste vi bygga miljövänligt och hållbart, säger Bengt Rådman.