Nyheter

Östersundshem anställer ny vd

Styrelsen för Östersundshem har beslutat att från och med 20 augusti 2018 anställa Johannes Merbom som ny vd för Östersundshem AB. 

Bolagets tidigare vd Daniel Kindberg sa upp sig i våras samband med misstankar om ekonomiska oegentligheter.
Johannes Merbom kommer närmast från en anställning som operativ chef/teknisk direktör i Ryssland, för det tyska förvaltningsbolaget ECE. Tidigare anställningar inkluderar bland annat den som avdelningschef inom Project Department, hos IKEA Real Estate Russia.

Johannes Merbom har erfarenhet av ledning av verksamhet och personal, och har även sysslat med upphandling, planering och implementering av byggnationer. Andra arbetsuppgifter har kretsat kring kostnadsoptimering och affärsutveckling, där Johannes har en väldokumenterad erfarenhet av att utveckla verksamheter tillsammans med hyresgäster.

– Vi ser positivt på den erfarenhet och höga kompetensnivå Johannes besitter, och styrelsens val av vd kommer att bidra med en fortsatt positiv utveckling av verksamheten hos Östersundshem, säger Unto Järvirova, styrelseordförande hos Östersundshem, i ett pressmeddelande.

Johannes Merbom tar över efter Christer Sundin, tillförordnad vd för Östersundshem som tog över efter att tidigare vd Daniel Kindberg i april i år lämnade sin post efter att ekonomiska oegentligheter upptäcktes – och utreds.