Paroc flyttar tillverkning – nya arbetstillfällen i Sverige

Paroc flyttar tillverkning  – nya arbetstillfällen i Sverige
Paroc Group har beslutat att flytta tillverkningen av teknisk isolering och akustikprodukter från Finland till fabrikerna i Hällekis och Skövde. Omflyttningen kommer att skapa 100 nya arbetstillfällen, varav cirka 30 i Sverige.
Paroc Group har beslutat att flytta tillverkningen av teknisk isolering och akustikprodukter från Finland till fabrikerna i Hällekis och Skövde. Detta på grund av att hyreskontraktet för Parocs anläggning i Villmanstrand upphör. All produktion i Villmanstrand flyttas till Parocs övriga produktionsorter senast i slutet av 2016. Omflyttningen kommer att skapa 100 nya arbetstillfällen, varav cirka 30 i Sverige.

Parocs hyreskontrakt för tomtmarken i Villmanstrand löper ut 2019 på grund av att fabriken ligger på en kalkstensfyndighet som uthyraren, Nordkalk, planerar att utnyttja. Detta får till följd att Paroc flyttar all tillverkning från Villmanstrand till övriga produktionsorter i Finland och Sverige. Flytten innebär att 100 nya arbetstillfällen skapas på dessa produktionsorter, varav cirka 30 i Hällekis och Skövde. Tjänsterna kommer i första hand att erbjudas den personal som förlorar sin tjänst i Villmanstrand.

“Att flytta vår tillverkning av teknisk isolering och akustikprodukter till Sverige är den bästa lösningen för oss i den här situationen eftersom vi redan har produktionskunnandet och viss produktions-utrustning i våra fabriker i Hällekis och Skövde. Åtgärderna är naturligtvis mycket olyckliga för vår anläggning i Villmanstrand i Finland” säger Kari Lehtinen, koncernchef på Paroc Group.

Som en följd av omstruktureringen kommer Paroc att investera 7 miljoner euro i Hällekis och Skövde.  Tillverkningen av teknisk isolering och akustikprodukter kommer successivt, från slutet av 2013 fram till slutet av 2014, att flyttas till Hällekis och Skövde. Paroc bedömer att dessa förändringar kommer att skapa cirka 25 nya arbetstillfällen i Hällekis och 5 i Skövde. 

Relaterade artiklar

Kommunerna som blev vinnare under pandemin
Prognoscentret: ”Unga kan köpa sin första bostad i de flesta kommuner”
Guldmedalj för satsning på unga i Skövde
Han blir ny vd för Paroc Group