Nyheter

Peab bildar nytt fastighetsbolag

Bröderna Paulsson-bolagen Peab, Fabege och Brinova bildar tillsammans det nya fastighetsbolaget Tornet. Peab och Fabege äger vardera 45 procent och Brinova de återstående 10 procenten.

Tornet ska utveckla och förvalta befintligt bestånd samt bygga nya hyresrätter i kommuner med bostadsbrist.
Tornet har tecknat en avsiktsförklaring med Folksam och Riksbyggen om att bilda ett produktionsbolag, Tornet Bostadsproduktion. Bolaget ska ägas till 62 procent av Tornet och till 19 procent vardera av Folksam och Riksbyggen.

”Stort behov av hyresrätter”

Tornet Bostadsproduktion räknar med att bygga mellan 500 och 750 nya hyresrätter varje år.
— Genom att tillföra Tornet Bostadsproduktion kunskap, kapital och goda samarbetspartners, skapas förutsättningar för att så snart som möjligt starta produktion av nya hyresrätter, vilket det finns ett mycket stort behov av i dag, säger Peabs vd Mats Paulsson i ett pressmeddelande.
Göran Wendel blir vd för Tornet och tornet Bostadsproduktion. Han har tidigare varit vd för Svenska Bostäder och Bostads AB Poseidon. Ordförande för de två nya bolagen blir Allan Sörensen, före detta vd i Riksbyggen.
Verksamheten i Tornet och Tornet Bostadsproduktion kommer att dra igång från och med 2010 och räknar med att sysselsätta 15 personer. Tornet ska ha sitt säte i Skåne, medan Tornet Bostadsproduktion placeras i Stockholm.