Bolag

Peab-bolag växer i norr

Erik Mogren, regionchef på Lambertsson. Bild: Lambertsson

Peab-ägda Lambertsson etablerar sig i både Kiruna och Gällivare. Anledningen är en ökad efterfrågan i de norra delarna av landet.  

Under maj öppnar bolaget upp kundcenters i de båda orterna.

– Ryktet har gått om våra etableringar och vi får en hel del förfrågningar till vårt kontor i Luleå från potentiella kunder som vill komma i kontakt med oss på de nya orterna, säger Erik Mogren, regionchef för norra Sverige på Lambertsson.

Lambertsson är, enligt bolaget själva, en av Skandinaviens största uthyrare och tjänsteleverantörer inom bygg- och industrilösningar. Verksamheten är rikstäckande med kundcenter från Malmö i söder till Luleå i norr. Men i och med de nya etableringarna i Kiruna och Gällivare täcker man alltså in hela landet.

– Båda etableringarna har varit på gång under en längre tid. Med allt som händer i och kring Malmfälten just nu ser vi en bra och långsiktig marknad för våra tjänster. Och genom att finnas på plats geografiskt kommer vi kunna leverera maskiner och annan utrustning med kort varsel, säger Erik Mogren.

Just nu pågår en rekryteringsprocess. Ambitionsnivån är att initialt anställa åtta personer. Fyra i Kiruna och fyra i Gällivare.

– Vår tanke är att börja så, men ambitionen är att växa i takt med att vi får in nya uppdrag. Jag ser en stor potential i både Kiruna och Gällivare med omnejd, säger Erik Mogren.