Byggprojekt

Peab får ombyggnadsprojekt för 240 miljoner

exteriör bild av kommunshuset i Strängnäs, som Peab ska bygga om
Ombyggnationen av kommunhuset i Strängnäs börjar i sommar och ska vara klar till hösten 2026. Foto: Strängnäs kommun

Peab har tecknat avtal om ombyggnation av kommunhuset i Strängnäs. Beställare är Strängnäs Fastighets AB och kontraktssumman uppgår till 240 miljoner svenska kronor.

Projektet innebär att bygga om det befintliga kommunhuset i Strängnäs till att stödja ett aktivitetsbaserat arbetssätt samt att modernisera lokalerna och arbetsmiljön. Ombyggnationen avser 11 300 m2 bruttoarea och 1 020 m² bruttoarea i tillbyggnad.

– Vi är glada över att vara en del av detta samverkansprojekt med Strängnäs kommun och Peab. Vårt mål är att kommunhuset ska bli en modern, tillgänglig och energieffektiv byggnad som speglar vår gemensamma vision för en hållbar framtid, säger Niklas Nybro, projektchef på Strängnäs Fastighets AB.

– Vi är glada över att få vara med och bidra till Strängnäs utveckling. Det är med stor entusiasm vi tar oss an detta samverkansprojekt, säger Nils Staffansson, regionchef på Peab.

Projektet drivs som en partneringentreprenad. Planerad byggstart är sommaren 2024 och projektet beräknas färdigt för inflyttning hösten 2026.

Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2024.