Nyheter

Peab får order i Finland värd 21 miljoner euro

Peab har fått uppdraget att bygga två brandstationer för fastighetsinvesteringsföretaget Hemsö i Uleåborg i Finland. Hemsö hyr ut brandstationerna till Uleåborg stad. Kontraktssumman uppgår till 21 miljoner Euro, cirka 220 kronor.

Uppdraget omfattar byggandet av två olika brandstationer. Först byggs en ny huvudstation på 6 400 brutto kvadratmeter i Linnainmaa, därefter rivs nuvarande brandstation i Raksila och istället bygger man en ny, mindre brandstation på 2 700 kvadratmeter.  

– Byggandet av brandstationerna kompletterar vår existerande orderstock betydligt, både projektens storlek och varaktighet. Vi är stolta över att få vara med och bygga räddningsverksamhetens framtid, säger regionchef Matti Joensuu, Peab Finland, i ett pressmeddelande. 

– För oss är det mycket viktigt att uppdragstagaren är lokal i Uleåborg. Vi uppskattar ett bra samarbete och expertis. Peab erbjuder oss rätt kunnande till projektet, kommenterar Simo Karjalainen, utvecklingschef, Hemsö.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart planerat till sommaren 2020. Den sista brandstationen beräknas vara färdig i våren 2023.
Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2019.