Nyheter

Peab får uppdrag av Tornet

Tornet Bostadsproduktion AB har som mål att årligen färdigställa 500 till 750 miljövänliga hyresrätter.

Peab har fått uppdraget att bygga 120 hyreslägenheter i Järfälla, Stockholm. Beställare är Tornet och kontraktssumman uppgår till 155 miljoner kronor.

Uppdraget omfattar 120 hyreslägenheter fördelade på åtta stycken fem- och sexvåningshus som kopplas samman två och två med trapphus och hiss. Bostadshusen uppförs i ett befintligt område och bidrar till att modernisera området som består av bostäder från 50- och 60-talet.
– Vi är mycket glada att vi får möjligheten att vara med och hjälpa Tornet i utvecklingen av sitt fastighetsbestånd i Stockholm. Vi fick förtroendet att komma in i ett tidigt skede i projektet och gemensamt med Tornet skapa de bästa förutsättningarna för projektet. Nu återstår för Peab att göra verklighet av den framtagna produkten, säger Mikael Hallengren, regionchef Peab, i ett pressmeddelande.
Totalt blir det 40 stycken tvåor om 55 kvm, 40 stycken treor om 64 kvm och 40 stycken fyror om 82 kvm. Alla lägenheter har hög standard vad gäller såväl inredning/utrustning som energieffektivitet och säkerhet. Individuell mätning av varmvatten är standard liksom balanserad till- och frånluft med värmeåtervinning.
Inflyttning är planerad till januari-februari 2016 och augusti-september 2016.