Nyheter

Peab har lagt grunden för The Point

Peab startar nu gjutningen av grunden till kontorshuset The Point. Foto: Klas Andersson.

I helgen inledde Peab gjutningen av grunden till The Point i Hyllie.  

Med sina mäktiga 110 meter blir The Point den högsta kontorsbyggnaden i Öresundsregionen. 

Byggnaden ska inrymma cirka 20 000 kvadratmeter kontorslokaler och på bottenvåningen kommer det att finnas butik, lobby och gemensam lounge. Direkt access in till Quality Hotel View med sin konferensanläggning och restaurang blir en stor tillgång för de kommande hyresgästerna i The Point.

Hyllie är idag en mycket expansiv stadsdel i Malmö, vars attraktivitet bara blir större och större tack vare de unika förutsättningarna avseende kommunikationer och satsningen på att bygga en hållbar stadsdel.

– The Point ligger på det allra bästa läget, på torget precis intill Citytunnelstationen, och kommer att bli ett spektakulärt landmärke med internationell prägel. I byggnaden kommer våra kunder att kunna profilera sig och sin verksamhet på ett unikt sätt, säger Pia Andersson, vd på Annehem. 

Annehem ansvarar för uthyrningen av kontorslokalerna där första inflyttning sker under 2019. 

Annehem är ett dotterbolag inom Peabs affärsområde Projektutveckling och ansvarar för utveckling av kommersiella fastighetsprojekt i Öresundsregionen. Projektet The Point samt det intilliggande hotellet Quality Hotel View ägs gemensamt av Peab och Volito. 

Gjutningen inleddes den 29 september. Sedan i april i år har Peab schaktat och slagit ned 300 betongpålar, därefter har det monterats 200 ton armeringsjärn. 2 100 kubikmeter betong, motsvarande cirka 200 villagrunder, levererades under helgen.