Nyheter

Peab och JM i samarbete på Kvarnholmen

Lighthouse. Visionsbild: Peab.

Nu bygger JM och Peab tillsammans Stockholm Lighthouse på Kvarnholmen i Nacka – ett nytt landmärke vid Stockholms inlopp. Totalt bygger de 226 lägenheter.

Ett symboliskt första spadtag har tagits för de 226 bostäderna i Stockholm Lighthouse. Arkitekturen är en modern tolkning av de silos som en gång stod på platsen.

Peab, i samarbete med Folksam, och JM förfogar över byggrätterna på Kvarnholmen. Med tanke på Stockholm Lighthouse läge samt omfattande storlek och arkitektur, valde bolagen att utveckla projektet gemensamt och dela upp försäljningen i varsin del. Peab erbjuder 130 lägenheter till försäljning, JM 96 lägenheter.

Peab har fått uppdraget som ansvarig entreprenör för produktionen av bostäderna. Nu pågår grundläggning, till årsskiftet kommer de första våningsplanen att vara på plats och inflyttningarna påbörjas i slutet av 2016 och pågår till 2018.

– Stockholm Lighthouse är ett fantastiskt bostadsprojekt och det är roligt att utveckla något utöver det vanliga på denna spektakulära plats, säger JMs VD Johan Skoglund, i ett pressmeddelande. 

– Det är extra roligt att tillsammans med Folksam och JM utveckla området till ett fantastiskt och eftertraktat bostadsområde, säger Peabs VD Jesper Göransson. Kvarnholmen är ett bra exempel på hur vi på Peab vill agera som samhällsbyggare och utveckla ett gammalt industriområde till en levande stadsdel.

Lägenheterna omfattar 2-5 rum och kök med utsikt över Stockholms inlopp eller Nacka för merparten av dem. Högst upp i den del som kallas Fyrtornet skapas en gemensam relaxdel med bastu och festlokal.

 

Fakta om Kvarnholmen

  • Totalt kommer 3 000 bostäder att byggas på Kvarnholmen fram till 2025. Inflyttning har pågått sedan 2012.
  • De första förskoleavdelningarna av totalt 16 planerade har nu öppnat. Nacka kommun kommer att bygga en grundskola för 700 elever.
  • I början av 2016 öppnar Svindersviksbron och avståndet till Nacka Forum kortas.