Karriär

Peab stärker ledarskapet i norr

Porträtt tagit utomhus av en man i orange varseljacka och vit bygghjälm. Peab tryckt på hjälmen.
Hans Boija är ny regionchef för Peab Anläggning Nord. Foto: Peab

Peab stärker ledarskapet i norr och tillsätter Hans Boija som ny regionchef för Peab Anläggning nord.

– Nu när affärerna tar fart står Peab redo med en organisation som har djupa, lokala kunskaper och starkt regionalt engagemang. Samtidigt drar vi nytta av den tekniska kompetens och det miljökunnande som Peabkoncernen kan erbjuda. Norra Sverige och den gröna omställningen innebär en stabil och växande marknad för Peab, säger Lotta Brändström, affärsområdeschef Anläggning.

Den 1 juni tillträdde Hans Boija tjänsten som regionchef för Peab Anläggning Nord. Han kommer ursprungligen från Sundsvall, bor i Umeå och har mer än 20 års erfarenhet av branschen.

Jobbat med Port of Skellefteå

– Det känns både spännande och utmanande att kliva in i rollen som regionchef. Vi har redan i dag många fina projekt som pågår och jag känner en stark tro på Peabs roll och framtid här i regionen. Tillsammans har vi möjligheter att ta hem fler riktigt spännande projekt och bidra till den gröna omställningen, säger Hans Boija, ny regionchef Peab Anläggning Nord.

Närmast kommer Hans Boija från tjänsten som arbetschef för Västerbotten/Örnsköldsvik. I sin roll som arbetschef ledde han den påbörjade utbyggnaden av Port of Skellefteå som blir norra Sveriges nya logistikcenter.

Hans Boija efterträder Jörgen Eriksson som får en ny roll som affärsstöd i Peab Industribyggnad i Norr AB (PIAB).