Nyheter

Peab startar byggymnasium i Solna

Skolverket har sagt ja och i höst blir det skolstart för Peabs byggymnasium i Solna. Ett gymnasium som ska erbjuda gymnasiets nationella byggprogram och ett individuellt byggprogram för obehöriga elever.

Under torsdagen rapporterade Arbetsförmedlingen om det fortsatta rekryteringsbehovet för byggbranschen även på lång sikt. Nu meddelar Peab att företaget drar i gång en ny gymnasieutbildning i Solna.

— Peabskolan kommer att tillhandahålla både gymnasiets nationella byggprogram och PRIV, individuellt program med inriktning på bygg för obehöriga elever, säger Eva Rönnbäck, personalansvarig i Peab, i ett uttalande.
— Solna stad och Peab har nu inlett diskussioner i positiv anda om tänkbara samarbetsformer. Jag har mycket goda förhoppningar om att vi ska lyckas hitta former för ett samarbete som kommer att ge mervärde för både Solna stads ungdomar och för Peabskolan.

Från Solna stads sida är tongångarna positiva till den blivande Peabskolan.
— Peabs skolsatsning är suverän. Vi har många stora pågående och planerade byggprojekt i Solna. I flera av dessa är Peab involverade. Det kommer att behövas massor av duktiga byggnadsarbetare. Peabskolan ligger helt rätt i tiden, säger Henrik Kelfve, ordförande i Solnas barn- och utbildningsnämnd.