Nyheter

Peab värvar från NCC

Peter Svensson. Foto: Peab.

Peab anställer två nya chefer i Stockholm. Peter Svensson blir ny chef för bostadsutveckling i Peab och Stefan Danielsson har anställts som biträdande affärsområdeschef för Bygg.

Båda har en bakgrund på bland annat NCC.

Peter Svensson, 50 år, har anställts som ny chef för Peabs bostadsutveckling inom affärsområde Projektutveckling. Peter kommer att vara stationerad i Stockholm, vilket också innebär att Peab förstärker sin ledning i Stockholmsregionen ytterligare.

– Med rekryteringen av Peter och hans erfarenhet och engagemang är jag övertygad om att vi får den styrning som krävs för en fortsatt bra bostadsutveckling i Peab, säger Tomas Anderson, affärsområdeschef i Peab, i ett pressmeddelande

Peter kommer närmast från en befattning som chef affärsutveckling på NCC Housing och har tidigare varit VD på NCC Boende AB och haft olika befattningar på både Skanska och Bjerking AB.

Peter tillträder tjänsten på Peab i juni 2015.

Peab förstärker sin ledning i Stockholm ytterligare. Stefan Danielsson, 45 år, har anställts som biträdande affärsområdeschef för AO Bygg med placering i Stockholm.

Han kommer närmast från en tjänst som regionchef på Bravida och har tidigare varit affärsområdeschef på Relacom och affärs- och projektchef på NCC. Stefan tillträder tjänsten på Peab i augusti 2015.