Nyheter

Peab växlar upp i Norden

Foto: Peab

Från och med den 1 april tar Peab över finska YIT och dess beläggnings- och ballastverksamhet. Det betyder att Peab utökar sin verksamhet i främst Finland och Norge, samt att Danmark blir en ny marknad genom beläggningsverksamheten. Peab får 1 700 nya medarbetare genom förvärvet.


Genom att förvärva den nordiska beläggnings- och ballastverksamheten från YIT befäster Peab sin roll som Nordens samhällsbyggare. Förutom lokal närvaro på flerorter över hela Norden och 1 700 nya medarbetare, ökar produktionskapaciteten med 63 asfaltverk och cirka 200 bergtäkter.

YIT:s verksamhet integreras huvudsakligen i Peabbolagen Peab Asfalt och Swerock. För Peab Asfalt innebär det att verksamheten nu etableras i Finland och Danmark. Danmark blir ett nytt land för Peabkoncernen genom beläggningsverksamheten.  

– Genom lokal närvaro på många olika platser i fyra nordiska länder kommer vi med vår storlek, styrka och kompetens att bli en ledande beläggningsaktör. Förvärvet ger fantastiska möjligheter till synergieffekter och utveckling, inom både tillverkning samt utläggning och återvinning av asfalt. Till exempel vill vi arbeta med ECO-Asfalt i alla länderna, säger Håkan Jacobsson, vd Peab Asfalt, i ett pressmeddelande.

– Tillsammans skapar vi förutsättningar för Peab att samarbeta närproducerat med kunder och partners över hela Norden. Genom kompetenta medarbetare och strategiskt belägna bergtäkter får vi möjlighet att utveckla Peab och Swerock med fortsatt högsta fokus på hållbarhet. Stor kraft kommer ligga på att vidareutveckla våra segment Ballast, Fabriksbetong, Transport och Maskin samt Recycling till att vara ledande i Norden. Nu ser vi fram emot att välkomna våra nya medarbetare, säger Håkan Wifvesson, vd Swerock.