Nyheter

Pekka Merta lämnar vd-rollen för Tuve Bygg

Pekka Merta lämnar sin post som vd på Tuve Bygg AB med omedelbar verkan. Det skriver styrelsen för Tuve Bygg i ett pressmeddelande.

Styrelsen för Tuve Bygg AB har gemensamt med Pekka Merta fört en diskussion och kommit fram till att han lämnar sin post som koncernchef och vd på Tuve Bygg AB.

Pekka Merta tillträdde som vd i januari 2016. Han kom då närmast från Peab, där han sedan 2006 arbetat som regions- och divisionschef och bland annat ansvarat för projekt som, Clarion Hotel post, Tele2 Arena och Mall of Scandinavia.

Robert Bengtsson, idag vd för Tuve Byggservice, är utsedd till ny koncernchef och vd för Tuve Bygg AB.

– Jag har lärt känna hela Tuve Bygg under min tid som vd på Byggservice. Alla ingående bolag är riktigt bra verksamheter med kompetent personal som är vår viktigaste resurs. Jag ser fram emot att ta mig an detta uppdrag och utveckla samtliga bolag tillsammans med er alla, säger Robert Bengtsson, i pressmeddelandet.

– Styrelsen välkomnar Robert Bengtsson som vd och styrelsens ordförande säger Olle Knaust, och säger vidare att detta inte påverkar ambitionerna eller vidare utveckling av Tuvekoncernen.