Nyheter

Per Svensson

Per Svensson.

Vad är det bästa med att jobba som byggchef?

– Högt tempo, omväxlande uppgifter, många beslut per arbetsdag och ofta många skratt. Stor möjlighet att påverka. Närheten till kunden och därmed affären. Få möjlighet att vara en del av ett arbetslag i projektbaserad miljö. Känslan av att personal vågar växa med vetskapen om att du som chef finns till hands när du som bäst behövs. När du som ledare lyckas skapa en bra energi i gruppen.

Vilka är utmaningarna?

– Kontinuerligt anskaffa nya åtaganden på en konkurrensutsatt marknad. Det går aldrig att slappna av vilket även är en tjusning. Hålla arbetsbördan för sig själv och sin omgivning på en långsiktigt uthållig nivå. Tillgodose att personalen har lagom mängd utmanande uppgifter som gör att bolaget håller skärpan och stadigt förbättras.   

Vad gör dig till en bra ledare?

– Tydlig. Snabb på att återkoppla. Håller vad jag lovar. Finns till hands när jag behövs. Jag tror folk om gott till dess att jag motbevisas. Lyckas vi som arbetsgivare skapa rätt förutsättningar vill de allra flesta känna att man tillfört något under arbetsdagen. Ger stort mått av frihet för den som vill och kan ta emot den.

Hur gör du för att få nöjda kunder?

– Målsättningen är alltid att utföra våra arbeten väl. Vi förfogar över rutinerad, yrkeskunnig personal som har god förmåga att praktiskt tillämpa teoretiskt kunnande. Dela med oss av vår gedigna erfarenhet.  Vi försöker alltid göra ett bra arbete och göra rätt för oss, blir det fel och vi äger orsaken rättar vi till. Överenskommelser ska hållas och vår relation ska präglas av hederlighet. Det ska kännas trevligt att besöka våra arbetsplatser  

Hur jobbar du med förnyelse?

– Genom att kontinuerligt ta åtaganden som delvis är något utanför den ordinarie kompetensen tvingas vi till utveckling. Jag uppmuntrar våra anställda att hitta utmaningar som kan vara utvecklande. Jag har aldrig sagt nej till en förfrågan om förkovring.

Vad jobbar du med just nu?

– Vi driver ett flertal kontrakt med Trafikverket, Göteborgs Stad, Malmö Stad samt ett antal mindre kommuner. Grunden för verksamheten är betongunderhåll och då faller det sig naturligt att arbeta med broar. Tyngre betongkonstruktioner återfinns även i marin miljö, energisektorn samt inom industrin. GVV täcker, från utgångspunkterna Göteborg och Halmstad, sydvästra Sverige från Malmö upp till Skaraborg. Min roll är VD för GVV och Entreprenadchef för verksamheten som utgår från Göteborg.

FAKTA: 

Ålder: 54

Bor: Marks kommun

Familj: Sambo och två vuxna barn

Bakgrund i korthet: Naturvetenskaplig linje och därefter arbete. Verksamhetsanknutna utbildningar inom ledarskap, juridik, materiallära. Startade Gatu och Väg Väst AB 2003.

Ledarskapsmotto: Att uppträda okonstlat, prestigelöst och vara sig själv. Stå för sina beslut men kunna ändra sig om det visar sig att andra har bättre idéer. Finnas tillgänglig när man som bäst behövs.  

Sagt om Per (ur nominering och referenser): ”Han lämnar över ansvar till sina PC och underställda med gott resultat”, ”Per är väldigt lyhörd och har inga problem att ta de svåra samtalen för att alla på bolaget ska må bra och ha de bästa förutsättningarna”, ”Han finns alltid där, lösningsorienterad”