Percy Nilsson attackerade glassbil

Percy Nilsson attackerade glassbil
Percy Nilsson. Foto: Susanne Bengtsson.

Skånske byggherren Percy Nilsson hävdar att han handlade i nödvärn när han i somras borrade sönder däcken på en glassbil, skriver Svenska Dagbladet.

I dag togs ärendet upp i Malmö tingsrätt.

Percy Nilsson står åtalad för skadegörelse och i dag togs ärendet upp vid Malmö tingsrätt. Inför ett stort pressuppbåd och en stor skara åhörare höll Nilsson med om åklagarens beskrivning av vad som hände, men hävdar att han inte begått något brott, skriver Svenska Dagbladet.

Det var i somras som Percy Nilsson surnade till när glassbilen kom tutande på gatan där han bor. Med en borrmaskin i handen tog han sig ut på gatan och punkterade ett däck på bilen. (Enligt en tidigare artikel från Aftonbladet var det en batteridriven borrmaskin av ”god kvalitet”.)

Byggherren anser att han handlat i nödvärn eftersom han varit utsatt för ett ofredande och att det var ett brott mot Vellinge kommuns ordningsstadga att spela upp reklamslingor i det aktuella bostadsområdet. Ett ofredande han inte kunnat komma tillrätta med på något annat sätt.

– Han kände stor frustration och mådde psykiskt mycket dåligt, säger hans advokat Christian Rasmusson.

I december ansökte Nilsson om att själv få starta försäljning från fordon – med egna melodislingor. Syftet är att se om det finns möjlighet att ”fara omkring på stan och föra oväsen med högtalarljud”, enligt honom själv. Till polisen i Vellinge har han lämnat in fem stycken ansökningar om att sälja bland annat frukt, leksaker och hörselskydd från ambulerande fordon.