Nyheter

Percy Nilsson blir reseledare

Percy Nilsson - byggare och guide. Foto: Susanne Bengtsson

Hyllie växer så det knakar. För att lyfta området som en ny boplats arrangerar Malmö stad en stor visningsdag med aktuella bostadsaktörer  –  och med Percy Nilsson som guide!

I år kommer fler än 800 bostäder stå klara i Hyllie i Malmö och lika många börja byggas. Dessutom planeras en utbyggnad av Malmö Arena Hotel med 80 nya rum, kommersiella ytor och kontor.

Hyllieprofilen och byggmästaren Percy Nilsson, vd för Parkfast AB och initiativtagare till utvecklingen av Hylie, är involverad i visningsdagen, som guide i en transferbuss. 

Du ska extraknäcka som guide. Har du haft liknande uppdrag tidigare?

– Nej, jag har aldrig jobbat som guide, men jag kommer att prata på som vanligt.

Vad kommer du att prata om?

– Jag har ju en egen historia kring Hyllie att berätta. Det var jag som startade Hyllies utveckling.  Jag var först ut med att bygga Malmö Arena 2008. Innan dess var det bara en åker här. Jag var också en av de första som köpte en bostad i Hyllie. Nu planerar jag själv ett nytt projekt i arenakvarteret med nya hotellrum och fler kontorsytor, Malmö Arena Tower, med byggstart 2017. Och blir det som jag vill blir det nya bostäder också, säger Percy Nilsson.

Vad är det bästa med Hyllie?

– Det är en modern stadsdel med alla tänkbara kommunikationer och ett fantastiskt läge. Här ifrån är det nära till tåg, bussar och flyg, till inre och yttre ringvägen och till Köpenhamn. Det är en positiv stadsdel att etablera sig i, det är modernt, inte för trångt och vi har inga bilköer.

Visningsdagen i Hyllie äger rum nu på lördag den 3 september kl 10-16. Från Gustav Adolfs torg avgår transferbuss varje heltimme till utställningen i Malmö Arena.