Planer på nytt Ikea vid Globen

Planer på nytt Ikea vid Globen
Ikano Bostad, Ikano Retail Centres och IKEA har tecknat ett intentionsavtal med Stockholm stad. Aktörerna ska undersöka en utveckling av handel och bostäder i Söderstaden, vid Globen i Stockholm.
Ikano Bostad, Ikano Retail Centres och IKEA har tecknat ett intentionsavtal med Stockholm stad. Avtalet ger möjlighet för aktörerna att undersöka en utveckling av handel och bostäder i Söderstaden, vid Globen i Stockholm. Här kommer människor att kunna bo, arbeta och shoppa.

Under två år kommer ett gemensamt förslag att arbetas fram. IKEA och Ikano Retail Centres kommer att utreda hur de skulle kunna skapa en ny handelsplats och Ikano Bostad kommer att utreda möjligheten att utveckla ca 550 bostäder.

– Vi är mycket glada över att IKEA och Ikano vill satsa i ett centralt beläget område med mycket god tillgång till kollektivtrafik, säger finansborgarrådet och kommunstyrelsens ordförande Sten Nordin (M).

Ikano Retail Centres vill erbjuda Stockholm och Söderstaden en handelsplats tillsammans med IKEA.

– Läget är mycket bra för handel. Att bygga ett köpcentrum där så många människor bor, arbetar och enkelt kan nå med allmänna kommunikationer känns som en stor möjlighet, säger Jan Kristensson, vd på Ikano Retail Centres.

Ikano Bostad bygger hållbara och yteffektiva bostäder och ser Söderstaden som ett viktigt och spännande område.

– Här kan Ikano Bostad erbjuda prisvärda lägenheter med mycket goda kommunikationer i närområdet. Vi är och vill vara med och utveckla Stockholm på lång sikt, säger Robert Jaaniste, vd på Ikano Bostad.

Ikano Retail Centres bygger just nu nya handelsplatser i Kungens Kurva, Borlänge, Älmhult och Uddevalla. Förberedelser pågår för ett shoppingcenter i Umeå.

Ikano Bostad förvaltar ca 5 800 hyreslägenheter i Stockholm, Mälardalen och Öresundsregionen. För närvarande är drygt 600 bostadsrätter under produktion.

Relaterade artiklar

Hon ska leda Skanskas bostadsutveckling i Stockholm
Överklagad tunnelbaneupphandling prövas inte
Hon ska leda RO-Gruppens nya bostadssatsning
Sweco får nytt uppdrag för Stockholms tunnelbana