Nyheter

Polis kallades till bygget

Elen till byggnaden var tjuvkopplad och byggjobbarna saknade arbetstillstånd. På måndagen stoppades byggjobb vid Fanerduns utställningslokal i Kalmar — igen.

Historien om de krossade drömmarna om en kinesisk utställningslokal i Kalmar har ännu inte tagit slut. Under måndagen stoppade Arbetsmiljöverket och Byggnadsarbetareförbundet byggjobb vid lokalen, rapporterar tidningen Östran.

17 personer från Kina hade fått visum för att sköta en överlämning av lokalen till möjliga nya köpare. Men något byggnadsarbete hade de inte tillstånd att utföra.

På måndagen stoppades arbetet och efter inspektion av Claes Thörn från Elektrikerförbundet stod det klart att en livsfarlig tjuvkoppling av elen gjorts.

— Därför ringde jag Kalmar Energi så att de fick stänga av elströmmen ute vid gatan. Därifrån ska det inte gå att dra någon extra kabel in, säger Claes Thörn till Östran.

Polis tillkallades som tillsammans med fackförbunden och Arbetsmiljöverket gick igenom vilka som befann sig på bygget och vilket arbete som hade utförts.