Nyheter

Presschef på nytt jobb

Peter Gimbe, presschef på Skanskakoncernen, blir chef för Public Affairs, en ny funktion på informationsavdelningen på Skanska.

Senast till hösten 2011 ska Peter Gimbe tillträda sin nya tjänst.

Grattis till nya jobbet.
— Tack för det. Det känns bra, jag tycker att det ska bli spännande. I vår har jag jobbat i nio år med mediekontakter på Skanska, det ska bli kul att göra nya saker, säger Peter Gimbe.

Vad ska du egentligen göra?
— Det handlar om att förbättra våra kontaktnät inom politik och näringsliv och vara ute och lyssna på vad som förväntas av byggbranschen och Skanska. Vi ska försöka kommunicera vad vi tycker till dem också, det ska verkligen vara en dialog. Det kan handla om bostadssektorn, den sektor som är mest påverkad av politiska beslut, där vi måste förstå mer om hur man tänker och vad man vill se från byggbolagen, och föra ut vad vi tycker att de borde göra, säger Peter Gimbe.

Det låter som att du kommer bli chef för en lobbyavdelning?
— Nja, man kan kalla det vad man vill, men man misstolkar nog lite om man tror att det handlar om att påverka mycket. Det handlar minst lika mycket om att vi måste ta in vad man från politiskt håll vill att vi ska göra.

Är det en ny avdelning?
— Nja, vi jobbar lite grann med det här i dag, men alldeles för lite. Jag jobbar lite med det här i dag också, kanske tio procent, men nu ska jag jobba 100 procent med det. Det är näst intill som en ny avdelning, det är en rejäl satsning i alla fall.

Hur många kommer att jobba på Public Affairs?
— Jag och två kollegor som kommer att lägga en del av sin tid på det här.

En av medarbetarna som kommer att bistå Peter Gimbe på Public Affairs är nyrekryterade Agnes Palinski. Hon kommer närmast från regeringskansliet, där hon var pressekreterare åt Sven-Otto Littorin.

Skanska har inlett arbetet att hitta en ny presschef.