Nyheter

Prisade stadsradhus i repris

Stadsradhusen i Nynäshamn kommer med några få undantag att se ut som de prisade husen i Kärrtorp (bilderna). Copyright: Småa.

I centrala Nynäshamn byggs 26 stadsradhus med start december 2015. De färgglada så kallade townhousen har belönats med priserna Årets Stockholmsbyggnad 2012 och Handelskammarens Stadsmiljöpris 2012.

Det är de prisade stadsradhusen i Kärrtorp i Stockholm som står modell när de 26 husen i Nynäshamn byggs. När husen prisades var motiveringarna bland annat: ”Radhusen har färger utöver det vanliga – nästan som en skål med karameller” och ”Ett fint bostadsområde med starkt drag av Amsterdams bebyggelse”.

Bygget av stadsradhusen är ett av flera bostadsbyggen i Nynäshamns kommun de närmaste åren. I centrala Nynäshamn byggs bland annat 88 hyreslägenheter i Nickstadalen och 400-600 lägenheter planeras i området Telegrafen/Vaktberget. Segersäng får ett helt nytt bostadsområde med drygt 200 hus och i Ösmo planeras bygge av cirka 500 bostäder i centrum och cirka 600 bostäder i området Källberga strax utanför centrum.

Planen är att kommunfullmäktige fattar beslut om stadsradhusen på sammanträdet i september.