Nyheter

Priser på nyproduktion har vänt uppåt

Snittpriserna för nyproducerade lägenheter är på uppgång, enligt Nyproduktionsindex. Foto: Susanne Bengtsson

Priserna för säljstartade lägenheter i Stockholms län har vänt upp i slutet av 2018 och är nu på den högsta nivån på runt ett år, enligt Svensk Nyproduktions Nyproduktionsindex som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av. 

”Snittpriserna för nyproducerade lägenheter är på uppgång. Vår bedömning är att tilltron till marknaden finns och att bostadsutvecklare och köpare har börjat hitta gemensamma prisnivåer där betalningsförmåga finns. Dessutom har det under senare delen av året säljstartat ett antal exklusivare lägenhetsprojekt med höga kvadratmeterpriser i centrala lägen i Stockholm”, säger Jesper Höök, analysansvarig vid Svensk Nyproduktion, till Nyhetsbyrån Direkt.

Snittpriset för säljstartad nyproduktion i Stockholms län var bortåt 70.000 kronor per kvadratmeter under våren 2017 för att sedan ha sänkts till som lägst drygt 50.000 kronor per kvadratmeter. I slutet av 2018 har priserna vänt upp igen, till just över 55.000 kronor per kvadratmeter, runt de högsta priserna på ett år.

Snittpriset på en begagnad bostadsrätt i Stor-Stockholm 2018 (december) var 54 015 kronor per kvadratmeter, enligt Svensk Mäklarstatistik.

Nyhetsbyrån Direkt/Byggvärlden