Nyheter

Raid på NCC-kontor

Norska konkurrensverket har gjort en raid på två av NCC: s kontor i Norge. Enligt byggföretaget vet man ännu inte varför.

Det var under måndagen, vid lunchtid, som norska konkurrensverket sökte igenom NCC Roads kontor i Bergen och Trondheim. Samtidigt gjorde myndigheten en raid hos två norska Veidekke-kontor.

— Vi kan bekräfta att vi besökt de båda företagen under måndagen utifrån misstankar om olovligt samarbete. Men vi kan inte bekräfta mer specifikt hur samarbetet kan ha sett ut, och inte heller om de olika raiderna har med varandra att göra, säger Ronny Turøy, informationsrådgivare på norska Konkurrensverket.

Myndigheten ska nu analysera det material som samlats in. Ronny Turøy säger till Byggvärlden att det är osäkert hur lång tid det kommer att ta.

—Men det rör sig antagligen om mer än några dagar, meddelar han.

Är fler företag inblandade?
—Det är inget som jag kan kommentera i nuläget, säger Ronny Turøy.

För NCC kom raiden som en överraskning.

—Vi har ingen information om vad det handlar om. Men om det har förekommit någonting som inte får förekomma så är det fullkomligt oacceptabelt och vi ska bistå med alla uppgifter som Konkurrensverket behöver, kommenterade Olle Ehrlén under tisdagens årsrapport.