Ramböll får rekordavtal

Ramböll får rekordavtal
Samtliga signalsystem för den danska järnvägen ska förnyas. En satsning på en miljard danska kronor som tilldelats ett konsortium med bland andra konsultföretaget Ramböll.

1,2 miljoner arbetstimmar är vad som kommer att krävas av det vinnande konsortiet för att genomföra uppdraget. Konsultavtalet med Rail Net Danmark på 1 miljard danska kronor blir det största i dansk historia, meddelar Ramböll.

Uppdraget att utforma och planera signalsystemet har tilldelats det internationella konsortiet Ramböll-Atkins-Emch+Berger-Parsons.
— Internationellt finns inget projekt som motsvarar att uppgradera ett helt lands signalsystem. De kommande åren kommer dock resten av Europa att påbörja liknande projekt, säger Tonni Christiansen, Director of Rail för Ramböll Danmark, i ett pressmeddelande.

Det gemensamma europeiska signalsystemet ERTMS kommer i och med detta att införas på Danmarks järnvägar. Om arbetet går planenligt beräknas signalsystemet vara klart att tas i bruk 2021. Projektet beräknas skapa omkring 1 000 arbetstillfällen i Danmark.

Relaterade artiklar

NCC bygger ut vattenverk i Umeå
Bygger nytt kafferosteri och huvudkontor
Tecknar bostadskontrakt värt 380 miljoner
Skanska bygger ny bussdepå i New York för 5 miljarder