Nyheter

Reinfeldt pratar rot med Falubyggare

— I stort sett har de skött sig bra, säger Håkan Blank, vd på Falu Allbygg, om hur regeringen skött sitt uppdrag hittills. På måndag kan han säga det direkt till statsministern.

Håkan Blank har en hektisk fredagseftermiddag när Byggvärlden når honom. Mitt emellan två möten och utan många minuter till övers för tankar kring vad han vill prata med statsministern om.
— Det var de som tog kontakt med oss och ville hälsa på, så jag har inte hunnit tänka så mycket på det, säger han och skrattar.

På måndag vid halv elva vill i alla fall Fredrik Reinfeldt (m) träffa Håkan Blank och hans kollegor i Falun. Diskussion kring rot-avdraget, lärlingsplatser och framtidsutsikter står på agendan. Just införandet av rot-avdrag tycker Håkan Blank hör till det riktigt bra som regeringen åstadkommit.

— Det finns bara vinnare i det. Privatkunderna som slipper köpa svart arbetskraft, byggföretagen som får lite mer jobb och staten som får in mer skatt när svarta jobb blir vita, säger han.

Falu Allbygg med sina 18 anställda erbjuder både bygg- och renoveringstjänster i Falun med omnejd. Håkan Blank berättar att många privatpersoner ringer och frågar om rot-avdraget, men att attityden än så länge varit avvaktande.
— Det har varit lite otydligheter i hur rot-avdraget ska fungera, vilket nog kan vara en orsak till att det inte kommit i gång ännu.