Nyheter

Rekab projekterar och bygger nya polishuset i Umeå

Diös ger Rekab Entreprenad uppdraget att, som totalentreprenör, vara med och utveckla nya polisstationen i centrala Umeå. Bild: Sweco

Fastighetsägaren Diös ger Umeåbaserade bygg- och projektutvecklingsföretaget Rekab Entreprenad uppdraget att vara med och utveckla nya polisstationen i centrala Umeå.
Med helt unik arkitektur planeras den nya polisstationen bli en av landets modernaste med preliminär inflyttning under hösten 2022.

Den nya polisstationen i Umeå blir en nybyggnation som länkas till den befintliga fastigheten på den aktuella adressen, där Rekab väntas svara för såväl projektering som utförande.

– I ett nära samarbete med både Polismyndigheten och Rekab kommer vi att skapa en modern polisstation som uppfyller kraven på hög tillgänglighet, god arbetsmiljö och ändamålsenliga lokaler. Tillsammans skapar vi förutsättningar för ett tryggare Norrland – det är stadsutveckling på riktigt, säger Göran Fonzén, affärschef, Diös Umeå, i ett pressmeddelande. 

– Vi är mycket stolta över att ha fått uppdraget att bygga Umeås nya polisstation som också väntas bli en av landets modernaste. Vi brinner för samhällsbyggnad vilket gör att samarbetet med Diös och Polismyndigheten känns helt rätt. Nu ser vi fram emot att tillsammans ta nästa steg, säger Anton Johansson, vd, Rekab Entreprenad.

– Det känns bra att nu ta nästa steg på vägen mot en ny polisstation. Vi är trångbodda och därför i behov av större samt mer verksamhetsanpassade lokaler. Det nya polishuset kommer att innebära en väsentligt förbättrad arbetsmiljö för våra medarbetare och en möjlighet för verksamheten att kunna växa som planerat, säger Michael Rystedt, lokalpolisområdeschef i Umeå, Polismyndigheten.

Nu inleds projekteringsprocessen och utvecklingen av den befintliga fastigheten på Signalgatan påbörjas inom kort.