Nyheter

Rekord för prissänkt nyproduktion

Bild: Andel prissänkta lägenheter nyproduktion Booli.
Andelen prissänkta nyproducerade lägenheter stiger till en ny rekordhög nivå i Stockholm i april och andelen i Sverige har bara varit högre de senaste månaderna.

Det skriver bostadssajten Booli i ett pressmeddelande.

”Den höga andelen prissänkta lägenheter kan ställas i relation till att vi haft en lång period med ett högt utbud. Utbudet av nyproduktion är något lägre nu, men en del av de nyproducerade lägenheter som är färdigställda har troligtvis köpts tillbaka och kan komma ut på andrahandsmarknaden där budgivning får leda fram till marknadspris”, säger Matilda Adelborg, pressansvarig vid Booli, i en kommentar.

I april var i snitt 16,2 procent av de nyproducerade lägenheterna till salu i Stockholm prissänkta i april, vilket är den högsta noteringen sedan Booli började mäta. I hela riket var andelen 8,7 procent, endast överträffat under de senaste månaderna.

I Stockholm var den genomsnittliga prissänkningen i april 8,6 procent under utropspriset. Förutom rena prissänkningar påpekar Booli att det dessutom tillkommer andra rabatter som inte syns i statistiken – exempelvis avgiftsfria perioder.

”Det skiljer sig ganska mycket åt i landet. Uppsala har till exempel 25,4 procent andel prissänkta just nu”, säger Matilda Adelborg.

Nyhetsbyrån Direkt