Nyheter

Rekordlite nyproduktion annonseras på Hemnet

Bild: Nya annonser för nyproducerade bostadsrätter i Stockholm. Nyhetsbyrån Direkt.
Så långt tillbaka som bostadsajten Hemnet har jämförbar statistik har det aldrig tidigare lagts ut så få annonser för nyproducerade bostadsrätter i Stockholms län som i år.

Det visar statistik från Hemnet som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

– Nya annonser för nyproducerade bostadsrätter i Stockholms län är hittills i år på den lägsta nivån så långt tillbaka som vi har en sammanhängande tidsserie. Den uppåtgående trenden fram till 2017 har brutits kraftigt. Vi ser att utbudet av nyproduktion i Stockholm också har minskat tydligt från toppen, framför allt för att det byggs mindre och därmed kommer ut färre nya bostadsrätter på marknaden, säger Erik Holmberg, analytiker vid Hemnet, till Nyhetsbyrån Direkt.

Hittills i år, januari-maj, har det lagts ut 1.795 nya annonser för nyproducerade bostadsrätter i Stockholm på Hemnet, det lägsta antalet sedan 2014, så långt tillbaka statistiken sträcker sig, och 57 procent färre än motsvarande period toppåret 2017.

– Detta kommer att påverka marknaden. Kommer det ut färre nya bostadsrätter minskar utbudet, vilket allt annat lika rimligtvis talar för högre priser. Det kommer att bli ännu svårare för de som vill in på bostadsmarknaden, säger Erik Holmberg.

Nyhetsbyrån Direkt