Nyheter

Rekordresultat för Veidekke

Veidekkes vinst under 2007 var 125 miljoner kronor. Bolaget ser det som sitt stora genombrott på den svenska marknaden.

Den norska koncernen växer kraftigt i Sverige.
— Hela vår bostadsverksamhet går mycket bra och vi finns strategiskt placerade i alla våra prioriterade regioner, säger Per-Ingemar Persson, vd för Veidekke Sverige.
— Vidare går både bygg- och anläggningsverksamheten i Stockholm mycket bra, inte minst på anläggningssidan där vi varit lyckosamma med några stora tunnelkontrakt. Dessutom visar vår verksamhet i Skåne stora framgångar.

Den samlade svenska verksamheten omsatte 3 500 miljoner kronor under 2007. Marginalerna kan dock fortfarande förbättras. För 3,5 procent är Per-Ingemar Persson inte nöjd med.

— Vi ser positivt på framtiden. Organisationen är i stort sett på plats och vi har lyckats skapa en god företagskultur där kunskap och erfarenhet delas och där alla hjälps åt för att skapa utveckling och entusiasm i organisationen, säger Per-Ingemar Persson.

— Vi har ett bra samarbete mellan verksamheterna i koncernen och flera stora och konkreta samarbetsprojekt såväl inom Sverige som mellan enheterna i Skandinavien. Men kanske viktigast av allt är att vi har friheten att styra vår egen utveckling när vi nu visar att Veidekke Sverige är lönsamt.