Rekordresultat för Veidekke

Rekordresultat för Veidekke
Veidekkes vinst under 2007 var 125 miljoner kronor. Bolaget ser det som sitt stora genombrott på den svenska marknaden.

Den norska koncernen växer kraftigt i Sverige.
— Hela vår bostadsverksamhet går mycket bra och vi finns strategiskt placerade i alla våra prioriterade regioner, säger Per-Ingemar Persson, vd för Veidekke Sverige.
— Vidare går både bygg- och anläggningsverksamheten i Stockholm mycket bra, inte minst på anläggningssidan där vi varit lyckosamma med några stora tunnelkontrakt. Dessutom visar vår verksamhet i Skåne stora framgångar.

Den samlade svenska verksamheten omsatte 3 500 miljoner kronor under 2007. Marginalerna kan dock fortfarande förbättras. För 3,5 procent är Per-Ingemar Persson inte nöjd med.

— Vi ser positivt på framtiden. Organisationen är i stort sett på plats och vi har lyckats skapa en god företagskultur där kunskap och erfarenhet delas och där alla hjälps åt för att skapa utveckling och entusiasm i organisationen, säger Per-Ingemar Persson.

— Vi har ett bra samarbete mellan verksamheterna i koncernen och flera stora och konkreta samarbetsprojekt såväl inom Sverige som mellan enheterna i Skandinavien. Men kanske viktigast av allt är att vi har friheten att styra vår egen utveckling när vi nu visar att Veidekke Sverige är lönsamt.

Relaterade artiklar

Vinstvarning från NCC
”Utvecklas man inte, så avvecklas man”
Krigets påverkan är både direkt och indirekt
NCC köper danskt entreprenadföretaget