Nyheter

Renovering av Söderleds- tunneln skjuts upp

Nästa års renoveringsarbeten på Söderledstunneln i Stockholm skjuts upp. Orsaken är att upprustningen hittills har blivit för dyr och bullrig, skriver Svenska Dagbladet.

Söderledstunneln och Centralbron renoveras på somrarna mellan 2007 och 2010. I tunneln har betongen har vittrat sönder, bland annat av vägsalt, och armeringsjärnen har börjat rosta.

I somras renoverades tunnelröret i norrgående riktning och tanken var att man nästa sommar skulle börja med det andra tunnelröret. Men nu skjuts upprustningen upp ett år, skriver Svenska Dagbladet. Det innebär att allt jobb ska göras under 2010.

— För att hinna med hela renoveringen under sommaren 2010 kommer vi att behöva ha tunneln avstängd under längre perioder, säger Stockholms stads projektledare för renoveringen, Torgny Hjorth, till tidningen.

Upprustningen av det norrgående tunnelröret kostade 50 miljoner mer än planerat. Det främsta skälet till det var, enligt Torgny Hjorth, att konjunkturen var överhettad och anbuden som staden fick var höga.

Nu ska trafikkontoret försöka hitta billigare lösningar för renoveringen av det södergående röret och utreda om det går att använda mindre bullriga arbetsmetoder. I somras fick kontoret många klagomål på oljud från tunneln.