Karriär

RO-Gruppen rekryterar tre NCC-chefer

Magnus Johansson, Adam Lennartsson och Pontus Nilsson på RO-Gruppen Örebro. Foto: RO-Gruppen
Magnus Johansson, Adam Lennartsson och Pontus Nilsson på RO-Gruppen Örebro. Foto: RO-Gruppen

RO-Gruppen startar upp verksamhet i Örebro och rekryterar tre tidigare NCC-anställda som affärsområdeschefer och projektchef.
– Vi behöver bredda oss geografiskt, säger Leif Ahlberg, vd på RO-Gruppen.

RO-Gruppens mål är att bli ett av landets tio största byggbolag på den svenska marknaden och startar därför upp ett sjätte affärsområde i Örebro. De tre nya medarbetarna har enligt bolaget haft tidigare ledande befattningar inom NCC:s verksamhet i Örebro. Nu blir Pontus Nilsson och Adam Lennartsson RO-Gruppens nya affärsområdeschefer i Örebro och Magnus Johansson blir ny projektchef.

– Pontus, Adam och Magnus delar en djup förståelse för byggbranschen och den lokala marknaden i Örebro. Detta kombinerat med deras ledaregenskaper, stora driv och RO-Gruppens starka företagskultur kommer att sätta en ny standard för byggföretag i Örebro. Vi är väldigt glada över att de vill bli en del av RO-Gruppen, säger Daniel Paterson, chef affärsutveckling på RO-Gruppen.

Varför man väljer att satsa på Örebro beror på ett fortsatt behov av bostäder, ett starkt och diversifierat näringsliv och strategiska fördelar genom stadens läge.

– För att vi ska kunna fortsätta vår spännande tillväxtresa behöver vi bredda oss geografiskt. Vårt omfattande erbjudande i kombination med förväntningar om fortsatt tillväxt i och omkring Örebro gör att vi på RO-Gruppen nu etablerar vårt sjätte affärsområde säger Leif Ahlberg, vd på RO-Gruppen.

Pontus Nilsson tillträdde sin roll 26 februari och Adam Lennartsson den 25 mars. Magnus Johansson ansluter den 1 april.