Nyheter

Rot-avdraget räddade dem genom krisen

SQ Bygg i Solna köper företag, tar över kunder och anställer när konkurrenter går i konkurs. – Tack vare rot-avdraget behövde vi inte sparka folk i ens värsta lågkonjunkturen, säger vd Robert Hellgren.

När det nu har vänt och företagen ligger i startgroparna har SQ Bygg i Solna redan lagt in spurten.

Sedan årsskiftet har man tagit över Sjögrens VVS på Ekerö, köpt bolaget Husvärme i Vallentuna och tillskansat sig konkursade Gjälby Rörs kundunderlag. SQ har tagit över anställda, lokaler, maskiner och verktyg.

Sedan i höstas har SQ anställt en personalchef, två projektledare, en arbetschef, snickare, plattsättare och rörmokare. Totalt har bolaget nyanställt 15 personer och har i dag 37 anställda.

Omsättningen i fjol var 18 miljoner kronor. I år räknar man med minst det dubbla, runt 35-38 miljoner.

SQ Bygg jobbar framför allt med byggentreprenader och service som stambyten, vattenskador, badrums- och andra renoveringar.

– När det var som värst under krisen hade vi mycket stambyten, ombyggnader och renoveringar. Eftersom rot-avdraget fanns fick vi ofta fler jobb när vi visade oss, säger Robert Hellgren. Nu är han på jakt efter fler att anställa. Men märker redan att det har blivit svårt att hitta personal.