Nyheter

Rotpartner blir Dayspring

Foto: Dayspring

Konsultbolaget Rotpartner byter namn till Dayspring som en del i arbetet med att förtydliga vad företaget erbjuder och att man är ett värderingsstyrt företag i samhällsbyggnadsbranschen.

På Rotpartner anser man att namnet varit missvisande för helheten av vad företaget erbjuder idag. Företaget leder  byggprojekt i befintligt fastighetsbestånd, men har sedan många år tillbaks även nyproduktionsuppdrag.

– Vi är framförallt ett starkt värderingsstyrt företag och det framkom inte i vårt tidigare namn, förklarar John Kåwert, marknadsansvarig och delägare, i ett pressmeddelande.

De fyra värdegrunderna brinnande engagemang, öppenhet, omsorg i alla lägen och skapa värden genomsyrar allt man gör. I det varumärkesarbete som företaget genomgått har även en ny mission arbetats fram; att visa vägen till ett hållbart samhällsbyggande, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Social och ekonomisk hållbarhet har alltid varit en del av företagets affärsidé, och miljöfrågorna har också funnits där som en naturlig del i det arbetet men har fram tills nu inte varit så framträdande i marknadsföringen. 

– Det är en visionär mission som sporrar oss att ständigt utveckla oss själva. Vi sätter nya mål, genomför förbättringar och ser över både styrelse och kompetenser för att stöpa om företaget inför framtiden, säger Fredrik Olsson, koncernchef och delägare.

Dayspring betyder gryning, det första ljuset på en ny dag. Det nya namnet blev officiellt den 24 april 2020. Dayspring har kontor i Göteborg och Malmö och har i dagsläget cirka 45 anställda.