Nyheter

Så hanterar Nordbygg coronautbrottet

Arrangörerna meddelar att de flyttar fram årets MIPIM-mässa. Foto: V. Desjardins - Image & Co

Fastighetsmässan MIPIM flyttas fram på grund av coronavirusets spridning, det meddelar arrangörerna i ett pressmeddelande.
Från Stockholmsmässan, som arrangerar Nordbygg 21-24 april, meddelar man att det för närvarande inte planeras några förändringar i framtida event, men att man löpande följer myndigheters riskbedömningar.

Den stora fastighetsmässan MIPIM, som arrangeras varje år i Cannes, räknade i år med nästan 27 000 besökare från 100 länder. Den skulle ha hållits 10-13 mars, men nu meddelar arrangören, Reed MIDEM att de valt att flytta fram mässan på grund av växande oro kring coronaviruset och dess spridning. 

– Våra medarbetares och kunders hälsa är vår prioritet. Med tanke på rådande omständigheter är det bäst att skjuta upp MIPIM till juni, säger Paul Zilk, vd för Reed MIDEM, i ett pressmeddelande.

Nytt datum är 2-5 juni.

– Det här är inte ett beslut som var lätt att ta. Vi tror att de nya datumen kommer att ge den internationella MIPIM-gemenskapen möjlighet att uppnå sina affärsmål. Vi är tacksamma för våra kunders stöd och konstruktiva kommentarer under denna utmanande period, och vi ser fram emot att prata med dem de kommande dagarna om MIPIM i juni, säger Paul Zilk.  

Den 21-24 april ska den stora byggmässan Nordbygg äga rum. Stockholmsmässan meddelar på sin hemsida att säkerheten har högsta prioritet för Stockholmsmässan kunder, medarbetare och partners. I dagsläget gör arrangören inga förändringar i framtida event, men man följer noggrant och löpande information från myndigheter och är beredda på att omgående införa nya åtgärder beroende på myndigheternas rekommendation.

Så här står det på Nordbyggs hemsida: 

”Stockholmsmässan samarbetar under hela året med olika myndigheter kopplat till säkerhet. Vi följer noggrant och löpande myndigheternas uppdateringar angående det nya coronaviruset Covid-19 samt följer deras rekommendationer. Folkhälsomyndighetens senaste bedömning är att risken är mycket hög för att ytterligare personer upptäcks i Sverige som smittats av det nya coronaviruset utomlands. Detta på grund av den senaste tidens utveckling i omvärlden. Samtidigt bedöms risken för allmän smittspridning i Sverige för närvarande som måttlig. För närvarande gör vi inga förändringar i framtida event utan fortsätter som vanligt med stort fokus på säkerhet – vi har goda rutiner på plats. Skulle myndigheternas riskbedömning ändras så är vi beredda att ta ny ställning”