Sa ja till att utveckla parken för 347 miljoner kronor

 
  • Förutom bastun och det allmänna badet finns det andra aktiviteter som lockar göteborgarna till Frihamnen och förra året hade området 80 000 besökare. Foto: Älvstaden

    Förutom bastun och det allmänna badet finns det andra aktiviteter som lockar göteborgarna till Frihamnen och förra året hade området 80 000 besökare. Foto: Älvstaden

  • Kommunfullmäktige gav grönt ljus för Jubileumsparken. Bild: Atelier Le Balto och Mareld

    Kommunfullmäktige gav grönt ljus för Jubileumsparken. Bild: Atelier Le Balto och Mareld

Föregående
Nästa
 
Kommunfullmäktige i Göteborg har gett klartecken för att fortsätta arbetet med Jubileumsparken fram till 2023. I planerna ingår parkytor, ett större saltvattensbad och att den populära bastun görs permanent. Samtidigt godkändes en projektbudget på 347 miljoner.

– Beslutet i kommunfullmäktige innebär att vi kan fortsätta arbetet med att bygga Jubileumsparken tillsammans med göteborgarna steg för steg, säger Amelie Sandow, projektledare för Jubileumsparken på park- och naturförvaltningen, i ett pressmeddelande. 

Jubileumsparken är redan i dag ett populärt utflyktsmål med över 80 000 besökare i fjol. Förutom bastun och det allmänna badet finns det mängder med andra aktiviteter som lockar göteborgarna till Frihamnen. Fullmäktiges beslut innebär att parken kan gå från tillfällig park till permanent i samband med stadens 400-årsjubileum.

– Får vi bara alla tillstånd så kan en utflyktslekplats, ett flytande saltvattensbad och tillhörande vistelseytor, öppnas i tid till jubileumsåret. Det känns riktigt bra, säger Amelie Sandow, projektledare för Jubileumsparken.

Jubileumsparken byggs i Frihamnen – ett delområde i Älvstaden, ett av Norden största stadsutvecklingsprojekt. Parken omfattar två av stadens jubileumssatsningar inför Göteborgs 400-årsjubileum 2021: ”Jubileumspark i Frihamnen” och ”Bada mitt i stan”.
Jubileumsparken har tilldelats flera priser, senast Sienapriset 2018 som delas ut av Sveriges arkitekter till landets bästa landskapsarkitektur.

Fakta: Älvstaden
Älvstaden är ett av norra Europas största stadsutvecklingsprojekt – centrala Göteborg ska växa till dubbel storlek.
Målet är en en inkluderande, grön och dynamisk innerstad som är öppen för världen.
Älvstaden växer fram längs båda sidor om älven i Backaplan, Centralenområdet, Frihamnen, Gullbergsvass, Lindholmen, Ringön och Södra Älvstranden.
Läs Byggvärlden nr 6
Läs Byggvärlden nr 6!
Klicka här

Lediga jobb

Visa alla lediga jobb
 
Har du ett nyhetstips?
Tipsa redaktionen!
E-posta info@byggvarlden.se
 

 

Relaterade artiklar

Prenumerera

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Anmäl dig här!