Nyheter

”Säkerhet” nytt kriterium

Missa inte att nominera en chef eller kollega till Årets Byggchef 2020.

Nomineringskampanjen för Årets Byggchef 2020 pågår under hela september. I år har juryn infört ett nytt bedömningskriterium, säkerhet.
– Men det är fortfarande helheten som bedöms när vi letar en duktig ledare, säger juryns ordförande Marcus Malmström.

Vem är branschens bästa byggchef? Känner du någon som du tycker gör ett föredömligt jobb och som är värd lite extra uppmärksamhet?  Kanske är det din chef? Kanske en kollega eller samarbetspartner?

Det är ni läsare av Byggvärlden och medlemmar i Byggcheferna som kan vara med och nominera era favoriter. Genom att tipsa juryn har just er kandidat chans att gå vidare till final och kanske utses till Årets Byggchef 2020.

Operativa chefer på olika nivåer, från arbetsledare och uppåt, kan nomineras. Personen i fråga kan jobba inom olika delar av branschen, både på entreprenörs- och beställarsidan, men också inom konsultledet.

Vinnaren ska vara en chef som är skicklig på att driva en byggprocess, både för kunder, det egna företaget och medarbetarna. Samtidigt ska han/hon vara en person som står för förnyelse – och så klart vara en god representant för yrkeskåren. Syftet med tävlingen är att höja statusen på byggchefsrollen och att locka fler att satsa på ett jobb som byggchef.  

I år har juryn infört ett nytt kriterium, säkerhet.

– Byggcheferna har haft extra fokus på säkerhet, som är en viktig och ständigt aktuell fråga i byggbranschen. Därför ingår säkerhet i bedömningskriterierna i år och utgör en del av helhetsbedömningen, säger juryns ordförande Marcus Malmström.

De kriterier som juryn bedömer är: Säkerhet, etiskt agerande (externt och internt), ledarskap, förnyelse och lönsamhet.

Missa inte chansen att nominera till Årets Byggchef 2020! Nomineringsperioden pågår 8 juli – 30 september. En vinnare kommer att koras i slutet av året.

Så här gör du för att nominera:

  • Först och främst så behöver vi faktauppgifter om den person som du vill se som Årets Byggchef 2020:
  • Den nominerades namn Företag Position Kort om bakgrund Telefonnummer/e-post 
  • Skriv några rader om den person du nominerar utifrån de fem kriterierna. Fokusera gärna lite extra på vad personen gjort inom säkerhetsområdet.
  • Det är viktigt att vi får kontaktuppgifter till personer som kan berätta mer om den nominerade. Vi behöver namn på dennes chef och någon kollega, men också till några kunder eller samarbetspartners.
  • Vi vill också ha namn och telefonnummer till dig som nominerar. 

Fram till den 30 september går det att mejla förslag på kandidater till: [email protected]