Nyheter

Säljer miljardprojekt i Västsverige

MIMO i Mölndal omfattar cirka 40 000 kvadratmeter. Illustration: Tomorrow

NCC säljer kontorsprojektet MIMO i Mölndal till Platzer. Det underliggande fastighetsvärdet beräknas till 1,5 miljarder kronor.

Affären bygger på en option mellan parterna. Projektet MIMO omfattar cirka 40 000 kvadratmeter bruttoareayta varav 32 000 kvadratmeter är uthyrningsbar yta. Projektet består av en befintlig byggnad som ska renoveras samt nybyggnation av två byggnader med 18 våningar respektive 11 våningar, som inrymmer både kontor och service. Byggstart planeras till hösten och 2024 beräknas den stå klar.

– Både NCC och Platzer är starka aktörer i Västsverige och det är extra roligt att få fortsätta utveckla Mölndals stadskärna som vi båda ser potentialen i. MIMO utgör den sista pusselbiten av detaljplanerna i NCC:s utveckling av Mölndal innerstad, efter Essity’s kontor och Gallerian, och vi ser fram emot att kunna lämna över stafettpinnen för områdets fortsatta utveckling till Platzer när projektet är färdigställt, säger Joachim Holmberg, affärsområdeschef NCC Property Development i ett pressmeddelande.

Uthyrningsgraden uppgår idag till drygt 30 procent med bland andra SATS och Mindpark som klara hyresgäster. Tillträdet är villkorat av en uthyrningsgrad på 80 procent.

– Utvecklingstakten i Mölndals innerstad tillsammans med det stationsnära läget och knutpunkten för kollektivtrafik vid Mölndals bro gör att förvärvet av MIMO är helt i linje med vår strategi att långsiktigt äga och utveckla kommersiella fastigheter i attraktiva lägen. Vår plan är att fortsätta växa och aktivt bidra till områdesutveckling i Mölndals innerstad på samma sätt som vi gör i andra expansiva knutpunkter som till exempel Gamlestaden, säger P-G Persson, vd på Platzer.

Byggnaden kommer hållbarhetscertifieras enligt BREEAM-rankingen nivå Excellent.