Affärer

Säljer projektbolag och tomt för närmare en miljard

Logistic Contractor säljer projektbolaget Sneden med tillhörande mark om 133 000 kvadratmeter till Genesta för 945 miljoner kronor.
Logistic Contractor säljer en tomt utanför Enköping för närmare en miljard kronor. Bild: Logistic Contractor

Logistic Contractor säljer projektbolaget Sneden med tillhörande mark om 133 000 kvadratmeter utanför Enköping till fondförvaltaren Genesta för 945 miljoner kronor. Logistikbolaget, som ägs av Wästbygg Gruppen, köpte förra året tomten för 165 miljoner kronor.

Samtidigt tecknar Sneden ett entreprenadavtal med Logistic Contractor om uppförande av en logistikfastighet på cirka 80 000 kvadratmeter på tomten. Entreprenadvärdet uppgår till cirka 605 miljoner kronor och ingår i köpeskillingen.

Byggstart i sommaren

Logistikanläggningen, som ska certifieras enligt Breeam med målet att nå nivån Excellent, byggstartas under sommaren och den beräknas vara färdigställd under hösten 2023. Genesta tillträder Sneden AB efter godkänd slutbesiktning av byggnaden.

– När vi förvärvade marken i Enköping förra året såg vi olika scenarier framför oss vad gäller användandet. Den affär som vi nu har landat i med Genesta är ett mycket bra alternativ, som stärker vår entreprenadverksamhet både i år och under 2023. Vi är nöjda, och ser fram emot att driva det här projektet tillsammans med Genesta, säger Benn Karlberg, vd på Logistic Contractor AB.

Ser fram emot samarbetet

– Vi är väldigt glada över förvärvet och ser fram emot att fortsätta det smidiga samarbetet med Logistic Contractor i den här och andra affärer. Nu ser vi fram emot att erbjuda denna moderna och hållbara fastighet till framgångsrika och växande hyresgäster som bara vill ha det bästa, säger David Neil, vd på Genesta.

I maj förra året köpte Logistic Contractor Sneden med tillhörande tomt för 165 miljoner kronor av KGK Fastigheter.