Nyheter

Samhällsbyggarna har valt ny styrelse

Dag Björklund.

Samhällsbyggarna har valt en ny ordförande och en ny ledamot in i styrelsen. Dag Björklund, strateg i Nacka kommun och Nima Assadi, konsult med egen verksamhet, kommer att ersätta Jan Wejdmark och Tomas Alsmarker som båda avböjt omval.

Dag Björklund är sedan cirka ett år ordförande i region Storstockholm inom Samhällsbyggarna. Han har tidigare varit aktiv inom SLF innan Samhällsbyggarna bildades. Han jobbar sedan snart 13 år i Nacka kommun med fokus på gator, vägar, parker, VA och fastigheter och nyttan som den kommunala infrastrukturen gör för Nackaborna och besökare. Han har en examen från KTH.  

– Det har hänt mycket positivt inom Samhällsbyggarna de senast åren och det ska bli intressant och utmanande att i den här rollen driva utvecklingen vidare, också tillsammans med andra intressenter inom samhällsbyggnadsområdet säger Dag Björklund.  

Nima Assadi är utbildad civilingenjör inom samhällsbyggnad med examen från KTH. Sedan 2019 arbetar Nima som konsult inom verksamhetsutveckling och samhällsbyggnad, främst med inriktning på utveckling, produktivitet, uppföljning, VDC och projektledning.  

Vid sidan av sitt arbete som konsult driver Nima podcasten Hela kedjan där han varje vecka bjuder in gäster till samtal om samhällsbyggnad.    

– Jag är väldigt glad över att få vara en del av Samhällsbyggarnas styrelse och ser fram emot det kommande uppdraget, säger Nima Assadi.