Scenen på Solliden byggs om

Scenen på Solliden byggs om
Direkt efter att säsongens sista "Allsång på Skansen" slutade påbörjades det stora arbetet med att bygga om scenen på Solliden.
Direkt efter att säsongens sista ”Allsång på Skansen” slutade påbörjades det stora arbetet med att bygga om scenen på Solliden. Den största förändringen som kommer märkas är att ”måsvingen” ovanför scenen försvinner och att den nya scenen blir större. Publiken kommer att få mer plats och man satsar mycket på tillgänglighet. Den nya scenen ska stå färdig till nationaldagen 6 juni 2013 då invigningen sker.

Beställaren, som är Stiftelsen Skansen, har höga ambitioner och vill att ”Sollidenscenen ska bli norra Europas bästa utomhusscen!”  – Med den nya scenen så kommer vi alla förutsättningar för att lyckas säger Martin Wulff som är arkitekt- och byggnadschef på Stiftelsen Skansen.

Karl Graah-Hagelbäck som är konstruktör på Tyréns tycker att projektet är spännande och det finns flera utmaningar. En av utmaningarna är att den ursprungliga snäckformade scenen från 1938 ska finnas kvar och det gör att konstruktionen får anpassa sig efter det. Utformingen av det nya scentaket är en annan utmaning som gjort att Karl vänt sig till en fartygskonstruktör för att lösa utformningen enligt arkitektens önskemål.

Tengbom arkitekter står för utformningen av den nya scenen och ytorna runtomkring. Entreprenör är NCC och det nya taket är framtaget med hjälp av FKAB i Uddevalla.

Relaterade artiklar

Catena bygger en av Nordens största logistikanläggningar
Klartecken för omdiskuterat bygge i Stockholm city
Ukrainakriget ger svårt prognosläge
Minskat byggande förutspås när investeringsstödet slopats