Nyheter

Sefa byter namn till Serneke

Efter ett års omfattande varumärkesarbete har Sefa Byggnads AB bestämt sig för att byta namn till Serneke.

– I och med namnbytet kommer vi också att renodla verksamheten, säger marknadschef Tomas Järund.

Efter elva år som Sefa och ett drygt år inför börsintroduktionen väljer det Göteborgsbaserade byggföretaget att byta namn. Notabelt är att förslaget kommit från marknadsavdelningen, delar av ledningen och kommunikationskonsulter – och inte från grundaren och VD:n Ola Serneke, skriver man i ett pressmeddelande. Ola Serneke själv säger att han var skeptisk till en början men att han nu är fullt övertygad om att det ligger helt i linje med företagets vision.

– Vi vill fräscha upp oss, och i och med namnbytet kommer vi också att renodla verksamheten. Vi vill profilera oss som en utpräglad bygg- och anläggningskoncern med en egen tillhörande projektutvecklingsdel, säger Tomas Järund.

Namnet Serneke är unikt, det är ett hopplock av Ola Serneks föräldrars namn, och sticker ut i jämförelse med konkurrenterna, vars namn i de flesta fall består av förkortningar. Att det redan finns ett antal företag under namnet SEFA, hade kunnat bli ett problem när företaget ska expandera vidare i Sverige och internationellt.

I Stockholm finns exempelvis redan SEFAB Gruppen och SEFAB Bygg. I USA finns SEFA Group.  Dessutom är Sefa ett väldigt vanligt namn inom andra branscher.

Det officiella namnbytet trädde i kraft den 30 april.