Nyheter

Serneke etablerar sig i norra Sverige

Serneke etablerar ett nytt regionkontor i Luleå och blir med sin femte region i norr ett landstäckande bolag.

– Vårt täckningsområde kommer att sträcka sig från Sundsvall i söder till Kiruna i Norr. Vårt fokus blir att bygga upp starka lokala enheter på regionens tillväxtorter, säger Mikael Thorgren, regionchef på Sernek Norr.

Serneke Group meddelade i samband med sin delårsrapport för tredje kvartalet 2019 att man arbetar med en större omorganisation. Den innebär bland annat att bolaget kommer att organisera sin verksamhet kring fem regioner som var och en får ansvar för hela koncernens erbjuda på den regionala marknaden , både entreprenad- och projektutvecklingsverksamhet. 

Sedan tidigare finns regionerna Väst, Syd, Öst samt region Mitt (Värmland, Närke, Dalarna) som är under uppbyggnad. Nu startar även region Norr med säte i Luleå och med Mikael Thorgren som regionchef.

Serneke Region Norr är under uppbyggnad och organisationen består för närvarande av en arbetsgrupp i Sundsvall som är i full färd med att uppföra ett hotell med 270 rum åt Diös och en central grupp för regionen inklusive regionledning placerad i Luleå.

– Vårt team och verksamhet är under uppbyggnad och jag ser väldigt ljust på vår framtid och möjlighet att utmana övriga aktörer på marknaden i norr med ett erbjudande som jag tror hittills saknats, säger Mikael Thorgren.

– Jag är stolt över att kunna säga att vårt bolag nu är på väg att bli helt landstäckande och jag har stora förhoppningar om att Mikael och hans team kommer att tillföra nya dimensioner både till vårt bolag och till landets norra marknad. Detta är ytterligare ett viktigt steg på vår väg mot våra långsiktiga mål, säger Ola Serneke, VD och koncernchef för Serneke Group.

Av: Samuel Karlsson