Nyheter

Serneke gör strategiskt förvärv

Lars Bergman och Ola Serneke. Foto: Serneke.

Bygg och anläggningskoncernen Serneke har tecknat avtal om att förvärva stockholmsbaserade Värmdö Byggentreprenader AB.

Förvärvet är en viktig del i satsningen att bli en riksaktör. 

Förvärvet av Värmdö Byggentreprenader AB, med säte i Gustavsberg, Stockholm, är en strategiskt viktig satsning för Serneke, som jobbar mot en börsnotering av bolaget 2015 och mot att bli en av Sveriges ledande byggkoncerner, skriver företaget i ett pressmeddelande.

–För oss är en etablering i Stockholmsregionen ett självklart led i den utvecklingen. Vi har länge haft Stockholm som målbild men vi har inte hittat något bolag som har passat in i vår anda och företagskultur. Det känns riktigt inspirerande att få börja jobba med Värmdö Bygg och dess erkänt duktiga personal, säger Ola Serneke, VD och huvudägare av Serneke.

Serneke är sedan tidigare etablerat längs hela västkusten, från Strömstad ner till Malmö, med huvudkontor i Göteborg. Värmdö Byggentreprenader har varit verksamt i 40 år och omsätter cirka 700 mkr med totalt 125 anställda.

–Med Serneke som köpare har vi hittat en genuin byggare som vi vet kan fortsätta utveckla bolaget som en stark aktör på byggmarknaden. Det känns bra att affären har kunnat genomföras nu och vi ser en positiv och spännande framtid för våra medarbetare i Värmdö Byggentreprenader, säger Lars Bergman ägare Värmdö Byggentreprenader AB.

Nu inväntas klartecken från Konkurrensverket innan Serneke tillträder som nya ägare.