Nyheter

Sex bolag utvecklar Åseberget

Peab Bostad är ett av sex bostadsutvecklingsbolag som är med och utvecklar området Åseberget i Kungälv åt kommunägda Bokab AB.

Samverkansprojektet ska resultera i fler än tusen nya bostäder.

Planerna på att utveckla Åseberget har funnits under ett antal år. Nu har Kungälvs kommun gått från ord till handling och via sitt helägda bolag Bokab AB tecknat ett samarbetsavtal med sex aktörer på bostadsmarknaden.

Det var sammanlagt ett 20-tal företag inom bygg- och fastighetsbranschen som anmälde sitt intresse för att delta i utvecklingen och etableringen av Åseberget. Åseberget är ett ganska högt berg som bjuder på utsikt över Kungälv och Göta Älv.

– Ett mycket spännande och välkommet bostadsprojekt i en expansiv kommun. På Peab har vi en lång och bra erfarenhet av att samarbeta med kommunala uppdragsgivare tillsammans med andra byggföretag, konstaterar Pehr-Olof Olofsson, regionchef för Peab Bostad, i ett pressmeddelande.

Övriga bolag som ingår i gruppen är Förbo, HSB Göteborg, Tornstaden, Wästbygg och Ytterbygg med Bokab som huvudman. Målsättningen är högt ställd. Någonstans mellan 1 000 och 1 500 bostäder planeras byggas med olika upplåtelseformer, stilar och funktioner. Om planprocessen går smidigt kan det vara aktuellt att sätta spaden i marken redan någon gång under 2018.