Karriär

SGBC förstärker med två nya chefer

Evelina Enochsson, verksamhetsområdeschef för NollCO2 och Green Building och Carolina Larsson, verksamhetsområdeschef för Miljöbyggnad och Miljöbyggnad iDrift.
Evelina Enochsson, verksamhetsområdeschef för NollCO2 och Green Building, och Carolina Larsson, verksamhetsområdeschef för Miljöbyggnad och Miljöbyggnad iDrift. Foto: SGBC

Sweden Green Building Council, SGBC, stärker organisationen med två nyrekryteringar. Evelina Enochsson är ny verksamhetsområdeschef för NollCO2 och Green Building och Carolina Larsson är verksamhetsområdeschef för Miljöbyggnad och Miljöbyggnad iDrift.

Evelina Enochsson är ny verksamhetsområdeschef för NollCO2 samt Green Building. Hon kommer närmast från Helenius ingenjörsbyrå. Där har hon arbetat som projektledare, projekteringsledare och miljösamordnare i många olika typer av projekt, bland annat i Uppsala Business Park.

Hon är utbildad civilingenjör inom energisystem från Uppsala universitet samt University of Toronto.

– Jag ser verkligen fram emot att få jobba helhjärtat med klimat- och energifrågor med SGBC. Våra certifieringssystem är viktiga verktyg som styr bygg- och fastighetssektorn mot minskad energianvändning och klimatpåverkan. Extra spännande är vårt relativt nya system NollCO2. Det ligger verkligen i framkant och driver utvecklingen framåt mot nettonoll klimatpåverkan under byggnaders hela livscykel. Det ska bli jätteroligt att vara med och vidareutveckla NollCO2 så att systemet når fler, säger Evelina Enochsson.

Ansvarar för Miljöbyggnad på SGBC

Carolina Larsson är verksamhetsområdeschef för Miljöbyggnad och Miljöbyggnad iDrift. Hon är utbildad energisystemingenjör och har en bred bakgrund som konsult och entreprenör samt inom förvaltning. Hon kommer senast från WSP där hon arbetat som gruppchef inom VVS och energi med ansvar för ekonomi, personal och verksamhet inom affärsområde Property and Buildings. Carolina arbetade bland annat med energifrågor kopplat till byggnader och bedrev forsknings- och utvecklingsarbete relaterat till effekter på byggnader i framtidens klimat tillsammans med KTH.

I rollen som utvecklingsingenjör på affärsområde bygg inom Peab hade hon huvudansvar för områdena klimat, energi och transporter, samt förvaltning inom ISO 14001 för Norden.

– Jag ser fram emot att fortsätta utvecklingen av certifieringssystemen Miljöbyggnad och Miljöbyggnad iDrift. Nu är det viktigare än någonsin att branschen accelererar det viktiga hållbarhetsarbetet, både ur ekonomisk synpunkt såväl som ur en resurseffektivitetssynpunkt. Här är certifieringssystem ett kugghjul i att skapa miljö- och klimatnytta och även validera den, säger hon.

Evelina Enochsson och Carolina Larsson påbörjade sina anställningar i augusti respektive juni 2022.